In deze master aan Tilburg University ontwikkel ik meer kennis over verschillende vakgebieden zoals communicatiewetenschap, cognitiewetenschap, psychologie, media design en marketing. Hier bestudeer ik communicatie tegen de achtergrond van actuele strategische en maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen.
Vakken die ik in mijn premaster gehad heb zoals ‘Methodology’ en ‘Statistics’ dragen bij aan de ontwikkeling van mijn onderzoeksvaardigheden. (denk aan evidence-based communicatiestrategieën en -instrumenten). Deze inzichten bieden relevante input voor conceptualiseren, besluitvorming, en realisering.
Binnen mijn master doe ik een specialiatie in Bedrijfscommunicatie en Digitale Media. Hier leer ik verantwoordelijke stappen te zetten in een tijd vol verandering. Om vooruit te komen is het namelijk belangrijk dat je iedereen aan boord krijgt. Je moet weten, begrijpen en voelen waarom verandering of interventie nodig is. Ik steek hier graag mijn handen uit de mouwen binnen projecten waarbij ik het effect van nieuwe en bestaande communicatie- processen en middelen analyseer (denk aan marketingcommunicatie en corporate branding). Die bevindingen neem vol enthousiasme mee in de vertaalslag van toekomstige belevingsconcepten.
Met dit vak sta ik voor de uitdagende taak om effectieve campagneboodschappen te ontwerpen die attitude- en gedragsverandering teweegbrengen bij het beoogde gebied. Ondanks grote advertentiebudgetten en goed doordachte marketingstrategieën slagen de meeste van deze overtuigende boodschappen er echter niet in hun doelstellingen te bereiken. Om een succesvolle beïnvloeder te worden, is het verwerven van kennis niet voldoende. Daarom wil ik de onderliggende processen te begrijpen: resistente.
Dit vak gaat over de basisprincipes van onderhandelingen, waaronder onderlinge afhankelijkheid, conflict en waardecreatie vanuit een communitieve invalshoek. Denk aan verschillende onderhandelingstechnieken, effecten op relatief, cognitief en perceptueel niveau, macht en ethiek. Hierbij doe ik onderzoek naar de sociaalpsychologische aspecten, zoals overtuigingskracht en sociale (mis)percepties, in combinatie met de effecten van media en culturele factoren.
Dit vak geeft meer uitleg over de rol van bedrijfscommunicatie in moderne organisaties, evenals de functies en strategieën ervan. Denk aan de geschiedenis van bedrijfscommunicatie, en de rollen die spelen bij het opbouwen en behouden van relaties met stakeholders. Met dit vak heb ik meer kennis opgebouwd over maatschappelijk verantwoord ondernemen, reputatie management, corporate branding, de manieren waarop het succes van deze factoren kan worden gemeten en de impact die ze hebben op de reputatie van het bedrijf.
Dit vak concentreert zich op de theorie over hoe we narratieve informatie begrijpen middels getekende visuele verhalen (strips). Gedurende deze periode heb ik onderzoek gedaan naar hoe narratieve theorieën ook van toepassing kunnen zijn op andere domeinen zoals verbale gesprekken, academisch schrijven, film, advertenties, theater, muziek, games en meer.
Taalbegrip vormt de kern van communicatie. Door taal te gebruiken wordt de kennis van het ene individu op het andere overgedragen, of dat nu via een boek, krant, e-mail, reclamespot, vlog, dialoog, interview, gesprek of video is. De kennis van de spreker wordt gecodeerd in taal en weer gedecodeerd door de luisteraar. Hoe werkt dit? Waaruit bestaat taal? Hoe wordt taal verwerkt in de hersenen en hoe wordt kennis opgeslagen? In dit vak krijg ik antworden op dit soort vragen vanuit een taalkundig en psycholinguïstisch perspectief.
Met dit vak heb ik meer kennis opgebouwd over de verschillende vormen van voedselmarketing technieken en hun effectiviteit. Ik heb onderzoek gedaan naar verschillende theoretische modellen die de psychologie van voedselmarketing, -comsumptie en eetgedrag verklaren. Daarvoor heb ik diverse voedselmarketing technieken getest en geanalyseerd middels diverse methodologieën.
Communicatie met medewerkers is vaak gericht op het maken van een goede indurk op leidinggevende, klanten en collega’s. Tegerlijkertijd zijn medewerkers merkambassadeurs en doen ze hun best om bepaalde bedrijfimago’s hoof te houden of bedrijfsreputaties te verdedigen in tijden van crisis. Organisatorische communicatie maakt rollenspellen mogelijk, maar communicatie wordt ook beprekt door rollen. In dit vak verken ik de theorieën en empirische studies over rollenspellen op het werp die ons helpen te begrijpen welke (communicatie)rollen werknemers spelen, waarom ze dit doen, hoe zedat doen en hoe dit hun welzijn beïnvloedt.